APUA! LINTUNI KARKASI!

MITÄ TEEN?

Harvoin lintu lentää heti karattuaan kovinkaan kauas.

- Tärkeintä on tietää mihin suuntaan lintu lähti, sekä mihin se laskeutui.

- Aloita etsinnät heti karkaamisen jälkeen. Pelokas lintu saattaa istua tiukasti puunrungon läheisyydessä täysin hiljaa, jolloin sitä on hankala löytää. Mikäli et havaitse lintua, niin kierrä aluetta noin kilometrin säteellä ja käy tarkasti kaikki puut, pusikot ja talojen parvekkeet sekä kattojen reunat läpi. Lintu saattaa tulla lähemmäs kutsuäänen houkuttelemana.

-Kutsu lintuasi tutuilla äänillä tai soita saman lajin kutsuääntä vaikka YouTubesta. Ruoalla sekä tutuilla herkuilla kannattaa myös yrittää houkutella. Käytä lintusi mieliherkkuja houkuttimena.

- Vie linnulle tuttu häkki ulos, lelujen, ruoan sekä veden kera.

- Parvekkeelle tai terassille kannattaa myös yrittää houkutella, ruoan, häkin, sekä pimeään aikaan häkin kanssa, jossa on valonlähde. Myös asuntoon sisälle houkuttelua kannattaa kokeilla samoin keinoin, mikäli se on turvallista.

Kadonneesta tiedottaminen on hyvin tärkeää!

- Ilmoita alueen löytöeläintaloon katoamisesta, jotta saat tiedon, jos lintusi toimitetaan sinne.

- Laputa pikimiten kadonneesta ilmoituksia n. 3-5 km säteellä mahdollisimman paljon, jotta myös ohikulkijat osaavat pitää silmiään auki linnun löytymiseksi. Valmiin pohjan ilmoitukselle löydät alapuolelta!

- Ota meihin yhteyttä, niin julkaisemme katoamisilmoituksen somessa, sekä jaamme sitä erinäisiin tärkeisiin ryhmiin.

Älä menetä toivoa!

- Linnun kiinniotto ja kotiin saaminen saattaa kestää muutamasta tunnista useisiin päiviin tai jopa viikkoihin.

- Akuutissa hädässä voit soittaa Helpparrotin päivystysnumeroon 044 2475860, jossa kartoittamme tilannetta tapauskohtaisesti ja autamme parhaamme mukaan.