Haluan adoptoida linnun

Adoptoivan kodin on hyvä olla ennakkoon perehtynyt haluamaansa lintulajiin, linnun hyvään ja turvalliseen hoitoon, sekä linnun luontoon karkaamisen ehkäisyyn. Helpparrot ry pitää myös tärkeänä sitä, että adoptoitavalla linnulla on tulevassa kodissaan samanlajista lintuseuraa tarjolla. Mikäli taloudessa on jo ennalta lintu/lintuja, tulee lajien oletusarvoisesti sopia keskenään yhteen. Helpparrot ry ei lähtökohtaisesti luovuta lintua ainoaksi linnuksi, ellei se ole kyseisen lintuyksilön kannalta ehdottoman välttämätöntä. Yhdistyksen kotia etsivät linnut harvemmin ovat käsikesyjä. Helpparrot ry:lle tulee kotia etsiviä lintuja monista eri syistä, jonka vuoksi kaikkien yksilöiden historia ei ole tiedossa. Osa linnuista saattaa olla yhdistyksellä pitkäänkin kotihoidossa ennen adoptioon pääsemistä. Yhdistykselle tulevilla isommilla papukaijoilla usein on joko "käytöshäiriötä" (esimerkiksi huomiohuutaminen, nyppiminen tai pureminen) tai kliinistä/jatkuvaa hoitoa vaativia vammoja, jonka vuoksi kaikki yhdistyksemme kotia etsivät linnut eivät ole listattuna kotisivuilla. Helpparrot ry:n listaamat kotia etsivät lemmikkilinnut löydät TÄÄLTÄ.

Adoptioon liittyy tarkat sopimusehdot, jotka ovat listattuna linnun luovutussopimuksessa. Huomioi, että yhdistykseltä adoptoitua lintua ei saa myydä/luovuttaa eteenpäin, eikä Helpparrot ry luovuta lintuja pesitykseen/kasvatukseen. Pääsääntöisesti linnuilla on luovutusmaksu.

Kun olet tehnyt harkitun adoptiopäätöksen, voit täyttää adoptointihakemuksen. Muista vastata lomakkeen kysymyksiin rehellisesti ja mahdollisimman kattavasti. Varteenotettaviin kotiehdokkaisiin otamme yhteyttä mahdollisimman pian, viimeistään 14 vuorokauden kuluessa, jonka jälkeen hakuprosessi etenee vapaamuotoisesti puhelimitse.

Adoptointihakemus