Sijaiskodiksi linnulle

Lemmikkilinnuille tarvitaan jatkuvasti ja usein nopealla aikataululla sijaiskoteja. Suurin tarve sijaiskodeille on pääkaupunkiseudulla. Sijaiskotina toimiminen sopii erityisesti niille, jotka ovat harkinneet lemmikkilintua, mutta eivät voi sitoutua vuosiksi eteenpäin lemmikkilinnun pitämiseen. Sijaiskodilta edellytetään etenkin rakkautta lintuihin, sekä sitoutumista lemmikin hyvään hoitoon, yhdistyksen toimintaperiaatteisiin ja arvoihin. Etusijalla ovat sellaiset kodit, joissa ei ole lemmikkilintuja, siipikarjaa tai kyyhkyjä. Lisäksi toivomme, ettei hakijalla ole määräaikaa sijaiskotina toimimiselle. Esimerkiksi lomamatkojen aikana emme voi siirtää lintuja muualle hoitoon. Keskimäärin linnut ovat yhdistyksellämme etsimässä kotia muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen, mutta joillakin linnuilla on ollut jopa yli vuoden mittaisia hoitojaksoja.

Yhdistys perehdyttää valitun sijaiskodin kyseiseen lajiin, kustantaa kyseisen linnun kuivaruoat, tarvikkeet sekä mahdolliset eläinlääkärikulut.

Mikäli haluat toimia sijaiskotina, niin täytä hakemus ja vastaa lomakkeen kysymyksiin rehellisesti, sekä mahdollisimman kattavasti. Varteenotettaviiin sijaiskotiehdokkaisiin otamme yhteyttä viimeistään 14 vuorokauden sisällä.

Sijaiskotihakemus